
המלצות לבחירת ריהוט לחדר ילדים
חוסר התאמה למידות החדר
צריך לשים לב לגודל הרהיטים והפונקציונאליות שלהם ולהתאימם לגודל החדר ולמרחב בו. פעמים רבות הורים רוצים למלא את החדר ברהיטים ובמקומות אחסון, ללא התחשבות בחלל הקיים. בדרך כלל החדרים הם מאד קטנים ועל כן חשוב ביותר לדעת בדיוק כמה מקום יש לרהיטים, לחשוב על פתרונות פונקציונאליים ולהשאיר חלל מספיק גדול להתנהלות בחדר.
מה לעשות במקום?
היו מוכנים עם כל מידותיו של החדר, אורך, רוחב, מיקומי הדלת והחלון כולל גובה וגובה התקרה. זיכרו לסמן במקרה וקיימים רהיטים בחדר אשר יישארו לצד הרהיטים החדשים. מומלץ מאד לשרטט את החדר, לשלב את המידות בשרטוט (אפילו שרטוט ידני) ולחשוב מה רוצים שיהיה בחדר על-פי סדרי העדיפויות שלכם.
כדאי להכניס את רצון הילד וטעמו בבחירת הרהיטים
היום יותר מתמיד, ילדים כבר בגיל קטן יחסית (בני 6-7) רוצים לבחור את הרהיטים בעצמם, בטח כשמגיעים לגיל ההתבגרות. חשוב מאד לתכנן ביחד עם הילד ולהחליט מה רוצים שיהיה. חשוב להתחשב ברצונות שלו ובטעמו האישי, בצבעים ובעיצוב הכללי של הרהיטים.
מה לעשות במקום?
שתפו את הילד בהחלטה או לפחות בגיבוש הראשוני של הקנייה. הציגו לילד עיצובי רהיטים בתמונות ובדוגמאות שונות והתחילו לתשאל אותו בנוגע לעיצוב האהוב עליו, לצבעוניות המועדפת ובכלל. עם זאת מקדו אותו ברהיטים שמוצאים חן בעיניכם ותגבשו החלטה המבוססת על תגובותיו. כשמדובר בבני נוער, הבחירה היא לרב שלהם – החלטותיהם הרבה יותר ברורות וטעמם מגובש ובכל זאת, מומלץ להגיע גם איתם להחלטה משותפת.
ריהוט ועיצוב על זמני
הרבה פעמים כשבוחרים רהיטים חדשים חושבים על העיצוב והצרכים הקיימים היום. חשוב להסתכל קדימה בשנים ולנסות לבחור רהיטים שיכולים לגדול עם הילד, מבחינת העיצוב והצרכים. לדוגמא, את הסגנון הילדותי, הטעם האישי או הצבעים החזקים אפשר להכניס בדברים הנילווים כמו ידיות, צבע המגירות, קיר בצבע מיוחד, תמונות, וילונות ואקססוריז.