אין כמו אווירת חג – המשפחתיות שעוטפת בחמימות מכל הכיוונים, התחושה המרגשת שמשהו מיוחד אוטוטו מגיע, שהתחלה חדשה יוצאת לדרך והחשק הגובר מיום ליום לשדרג את הבית לכבוד החג. כל אחד מאתנו רוצה לחדש לעצמו בדרך אחרת ממלתחה אופנתית ועד תסרוקת חדשה. אני ומשפחתי אוהבים להתכונן לחג כשהשינוי מתחיל מהבית!
צביעת הקירות בגוונים מרעננים, הוספת טפטים עם קישוטים מרהיבים או וילונות בצבעים אחרים שמעניקים טון מעניין ועד החלפת רהיטים, כלים שחשקה נפשכם לאכלס בארונות המטבח – אתם בוחרים איך לחדש לעצמכם.
לפניכם מספר רעיונות לניקוי, אירוח ועיצוב סביבת המגורים לראש השנה:
כולם מנקים ביחד – כדאי לתרום את כל בני המשפחה למרתון הניקיונות והסידור האינטנסיביים לחג. אפשר להאציל סמכויות שונות לילדים, שכל אחד יהיה אחראי על חדר אחר, למשל, על סידור החדר שלו, מיון פריטים שכבר אין בהם צורך, העברת בגדים קטנים לתרומה, הברקת החלונות וכדומה. ברגע שכולם נרתמים למאמץ המשותף יש תחושת גיבוש משפחתית וגם נוצרת חלוקה הוגנת בין המטלות.
לבשל למי שאוהבים את מה שאוהבים – אם אתם מארחים, אפשר בהחלט לייצר תפריט מגוון של תבשילים כך שכל אורח ייהנה ממה שהוא אוהב, להתחשב כמובן במי שצמחוני או טבעוני, כולל וריאציות משלכם למאכלי החג המסורתיים ואפילו לבקש שכל אורח יביא מנה כדי שיהיה מגוון של סגנונות בישול. במקביל, רכישת מפה עם טקסטורה מיוחדת או כלי הגשה חדשים יוסיפו טאץ' עיצובי לחגיגת האירוח. ניתן להוסיף חבקי מפיות מסוגננים, נרות ריחניים ועוד.
פריטים משלימים עושים הבדל גדול – אם לא מזמן רכשתם ריהוט חדש לבית, לחדר הילדים או לחדר הנוער למשל ואתם רק מעוניינים להוסיף ולשדרג – אתם מוזמנים לייצר ארגון בחלל באמצעות שידות עם מגירות, כוורות מודולאריות, מידוף מעוצב, פינת מדיה אטרקטיבית – אלה פריטים אסתטיים ופונקציונאליים כאחד. כמובן שגם רהיט אחד משמעותי בעוצמתו, במיוחד אם עברתם ממיטת ילדים למיטת נוער או מיטה וחצי, שולחן כתיבה לילד שהחל את צעדיו הראשונים במערכת החינוך וארון בגדים חדש שבו תוכלו לסדר את כל הבגדים של הילדים בנוחות מקסימלית.